Bones previsions per el sector de la construcció

Construccion

Foto: Suraval.com

Aquest any a l’Estat espanyol el sector de la construcció es consolidarà, segons l’informe realitzat per  ‘ Eurocontruct‘, que elaboren 19 centres de la construcció de tot Europa, entre ells l’ Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya (Itec).

Segons aquest informe, el sector creixerà un 2,4% el 2015 a l’Estat, un 4,4% el 2016,

Malgrat aquests  importants creixements previstos, en valors absoluts el sector està encara molt lluny del moment anterior a l’inici de la crisi. De fet, segons el director general de l’Itec, Francisco Diéguez, els creixements no són tan importants com aparenten perquè “és fàcil” créixer molt quan s’ha caigut tant i es parteix d’un nivell tan baix. Segons Diéguez, el sector de la construcció espanyol és ara una quarta part del que era l’any 2007.

 

El cap del departament de mercats de l’Itec, Josep Ramon Fontana, ha indicat que “ara és fàcil créixer” i ha recordat que el sector de la construcció –sense l’immobiliari– representava abans de la crisi el 15% del PIB, i ara se situa a la meitat ,quan a Europa està entre el 9,5% i el 10% de mitjana.

Els responsables de l’informe han assenyalat, no obstant, les diferències que hi ha en el sector de la construcció per zones. Han dit que en llocs com Barcelona o Girona hi ha interès per fer promocions noves.

construcció de totxos rústics

Foto: arqhys.com

Les previsions de l’Itec indiquen que la construcció d’ habitatge nou podria créixer un 3,3% aquest any, un 10% el 2016,. Els percentatges són importants perquè es començaran els projectes que havien quedat aturats per la crisi.

Respecte a l’ enginyeria civil –obra pública–, l’Itec preveu un creixement del 6% el 2015, un 1,6% el 2016.

Pel que fa a l’ edificació no residencial, s’espera per a aquest any encara una caiguda del 4%, per començar la recuperació el 2016 amb un 3,5%. En el conjunt dels 19 estats que formen part d’ Euroconstruct, el sector pujarà un 1,6% aquest any, el 3% el 2016,. Com en el cas d’Espanya, encara no s’ha tornat als nivells previs a la crisi, tot i que si del conjunt europeu s’excloguessin les dades d’Espanya i Itàlia (els dos estats més grans que han patit més la crisi), ja hi estaria per sobre.

Font: DiariAra

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s