REACTIVACIÓ DEL SECTOR DE LA CONSTRUCCIÓ

Construccion

Foto: tododeconstruccion.es

Els promotors estan convençuts que el 2015 serà l’“any de la reactivació del sector”. Durant el primer semestre de l’any es van construir 2.919 habitatges, el doble que en el mateix període de l’any passat, segons l‘Associació de Promotors i Constructors de Barcelona el mercat ve de tocar fons el 2013 i 2014, la patronal immobiliària destaca l’alça de l sector.

La compravenda , fins al mes de juliol, es van incrementar el 14,2%. En total, es van vendre 32.300 cases, el 83,2% de les quals eren de segona mà.

La construcció d’habitatges està creixent aquest any  després de set anys de caiguda i un d’estancament. La davallada en l’edificació va arribar a ser de gairebé el 98% respecte del 2007, quan l’activitat va tocar sostre just abans que esclatés la bombolla immobiliària. Aquell any es van aixecar 127.117 cases noves. El sector no preveu ni de bon tros que la construcció d’habitatges aconsegueixi aquest registre, però sí que vagi millorant.


Les dades de la millora del sector

  • Construcció: Creix el 50,5%, fins a les 2.919 cases. Lidera l’augment la província de Tarragona (106,5%) i Barcelona (70,5%). A la capital catalana és del 97,4%.
  • Compravendes: Augmenten el 14,2% entre el gener i el juliol, fins a les 32.300 operacions. Les operacions d’obra nova baixen el 33,5%, mentre que les de segona mà creixen el 33,4%.
  • Preus: Las cases es van encarir a Barcelona el 6,2%. A Ciutat Vella el preu va pujar el 12,7%.

La millora del sector també es posa de manifest en la concessió d’hipoteques i els preus de

construccio ceramica rústica

Foto: Universidad Ténica Federico Santa María

l’habitatge. Amb dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), es van atendre 21.513 sol·licituds de crèdits per comprar una casa per un import total de 2.623 milions d’euros. Comparat amb el primer semestre de l’any passat, les concessions es van incrementar el 41% i el capital ho va fer un 50%.

Noticia: ElPais Catalunya

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s